GYIK

May 03, 2018

Gyakran Ismételt Kérdések – GYIK

Ebben a részben megtalálja az internetes társkereséssel kapcsolatban felmerülő leggyakoribb általános és kifejezetten az összehasonlító oldalra vonatkozó kérdéseket. Reméljük, hogy az információk Önnek is segítségére lesznek. Amennyiben további kérdése merülne fel, forduljon hozzánk bizalommal a lent megnevezett e-mail címen.

Miért érdemes kipróbálni az internetes társkeresést?

Melyek a legfontosabb szempontok egy internetes társkereső kiválasztásánál?

Miként biztosítható a diszkréció és a személyes adatok védelme?

Mekkora összeget érdemes online társkeresésre fordítani?

Mit tegyek, és mit ne tegyek az internetes társkeresés során?

A kérdésem nem szerepel a felsoroltak közt. Mit tegyek?

Miért érdemes kipróbálni az internetes társkeresést?

Sokan kérdezték már tőlünk, hogy miért érdemes kipróbálni az internetes társkeresést. A legkézenfekvőbb válasz, hogy egyszerűés izgalmas módja annak, hogy új ismeretségekre tegyünk szert. Tapasztalataink alapján azonban máshogy érdemes megfogalmazni a kérdést. Úgy érezzük, hogy sokak számára még nem világos, hogy mit is takar az internetes ismerkedés és milyen jellegű oldalak és közösségek léteznek. Az online társkereső oldalak célja, hogy hasonló gondolkodású emberek könnyedén kapcsolatot teremthessenek egymással és így új barátokat, társat vagy ismerősöket szerezzenek. Az internet tulajdonképpen abban segít, hogy bővítse az ismerkedési kört és ehhez speciális eszközöket kínál (üzenetküldés, videóhívás stb.), hogy a keresés könnyebb és élvezetesebb legyen. Az internetes társkeresés olyan, amilyenné Ön alakítja – azaz olyan, mint a valós élet, például amikor a barátaival szórakozni megy, hogy új emberekkel ismerkedjen. Azért érdemes kipróbálni az internetes társkeresést, hogy új ismeretségeket szerezzünk, új barátságokat kössünk vagy akár társat találjunk, és mindezt könnyedén és élvezetesen.

Melyek a legfontosabb szempontok egy internetes társkereső kiválasztásánál?

Ez a kérdés magába foglalja az előző, „Miért érdemes kipróbálni az internetes társkeresést?” pontban írtakat. Nagyon fontos önmagunk számára megfogalmazni, hogy pontosan mit is keresünk. Több száz online társkereső oldal létezik. A legfontosabb, hogy feltegyük magunknak a kérdést, hogy izgalmas randikat vagy hosszú távú kapcsolatot szeretnénk. Bár gyakran nem húzhatunk éles határvonalat, ez mégis egy jelentős különbség az oldalak között. Egyrészt léteznek randioldalak (vagy esetenként alkalmi társkeresok) ahol szabadon böngészhetünk több ezer adatlap között. Másrészt vannak úgynevezett ajánlórendszerrel működő társközvetítő oldalak, amelyek abban segítenek, hogy a lelki tárát és leendő házastársát találja meg. Olvassa át az értékeléseket, hogy megtudja, melyik oldal pontosan mit is kínál.

Miként biztosítható a diszkréció és a személyes adatok védelme?

Két fontos biztonsági szempontot érdemes szem előtt tartani. Egyrészt a személyes adatok védelmét, amely magába foglalja az e-mail címet, nevet, fizetési adatokat és az Ön személyéhez fűződő további információkat. Mielőtt regisztrálna egy oldalon, feltétlenül olvassa át az általános szerződési feltételeket. Az általános szerződési feltételek hiánya egyértelmű figyelmeztető jel, hogy ne regisztráljon az oldalra. Mindenekelőtt bizonyosodjon meg arról, hogy az oldal megfelel az érvényben lévő magyar törvényeknek és részletesen bemutatja, hogy miként kezeli a személyes adatokat. Fontos, hogy világosan felhívja a figyelmet, hogy a felhasználó beleegyezése nélkül harmadik féllel nem osztják meg az adatait.

A második fontos szempont a személyes biztonság. Legyen az online ismerkedés során ugyanolyan megfontolt, mint amikor személyesen találkozik valakivel. Bár az internetes társkeresés általánosságban véve kockázatmentes, mindig akadnak olyan emberek, akik valamiféleképp ki akarnak használni másokat, vagy egyszerűen kellemetlen társaságnak bizonyulnak. Legyen megfontolt. Többek között tanácsoljuk, hogy az első randevúra válasszon egy nyilvános találkozóhelyet, továbbá a találkozó előtt értesítse a családját és barátait, illetve legyen óvatos, amikor személyes információt oszt meg valakivel.

Mekkora összeget érdemes online társkeresésre fordítani?

Számtalan különböző lehetőség közül választhat: léteznek teljesen ingyenes internetes társkereső oldalak és akár havi 10 000 forintos tagsági díjat elkérő fizetős platformok is. Természetesen a végső döntés az egyéni preferenciákon múlik. A fizetős internetes társkeresők gyakran elriasztják a csalókat és a szélhámosokat és így megbízhatóbb és komolyabb közösséget teremtenek.

Mit tegyek, és mit ne tegyek az internetes társkeresés során?

Mindenképp ajánljuk, hogy töltsön fel egy megnyerő és figyelemfelkeltő képet. Ez az ismerkedés legcélravezetőbb módja, hiszen a jól megválasztott fénykép felkelti az adatlapja és így a személye iránt érdeklődést. Másrészt írjon őszinte bemutatkozást. Álljon ellen a kísértésnek és ne mutatkozzon másnak, mint amilyen valójában, hiszen az mindkét félnek csak csalódást és felesleges feszültséget okoz. Legyen önmaga és bizonyára talál olyan embereket, akiknek hasonló a gondolkodásmódjuk.

Emellett fontos, hogy úgy legyen egyenes és őszinte, hogy közben senkit se bántson meg. Bizonyára akad majd olyan érdeklődő, aki nem felel meg az elvárásainak. Közölje ezt nyíltan, de barátságosan a másik féllel. Természetesen mindenképp kerülje a durva vagy sértő elutasítást.

A kérdésem nem szerepel a felsoroltak közt. Mit tegyek?

Amennyiben a gyakori kérdések közt nem találta kérdésére a választ, forduljon hozzánk bizalommal:

Válaszunkig szíves türelmét kérjük.