Mit írjon az első üzenetben?

May 03, 2018


Érdemes jól megfontolni, hogy mit írjon az első üzenetben. A tartalma legyen egyéni, személyre szóló, hogy felkeltse a másik érdeklődését. Mutassa ki, hogy most valóban őrá figyel és fontos Önnek, hogy megismerje.

Fejezze ki az érdeklődését

Először is tegyen fel néhány kérdést, így jobban megismeri a másikat és nagyobb valószínűséggel kap választ. Ne essen azonban abba a hibába, hogy egyszerre túl sok kérdést tesz fel – jobb először figyelmesen átolvasni a másik adatlapját, hogy nagy vonalakban már megismerje. Tudja meg, hogy mik a hobbijai, vágyai, értékrendje, nézze meg a fényképeit és próbáljon átfogó benyomást szerezni a másik személyiségéről.

Az első üzenethez így már könnyebben tud témát találni. Ha az adatlapon például valaki arról számol be, hogy szívesen űz valamilyen hobbit, tegye fel a kérdést, hogy mióta teszi azt. A legjobb, ha a közös hobbikra kérdez rá, így könnyen mehet részletekbe.

Keltse fel a másik kíváncsiságát

Azáltal, hogy érdeklődik valaki iránt, maga is érdekessé válik. Kezdhetné az üzenetváltást például egy idézettel a másik kedvenc filméből, ez bizonyára felkelti a kíváncsiságát. Az ilyen üzenetekre jelentősen több válasz érkezik, mint az olyan sablonos sorokra, amiket egyesek több társkeresőnek is elküldenek.

Másrészt a másik fél is szívesen megismerné Önt, hogy megtudja, megéri-e egyáltalán válaszolni. Írjon éppen ezért pár sort önmagáról is. Ön is elmondhatja például, hogy milyen hobbit űz, milyen zenét hallgat, milyen könyveket olvas szívesen. De ne essen túlzásba, ne osszon meg már az első üzenetben túl sok részletet önmagáról – így továbbra is érdekes marad!

Kapcsolódó cikkek